Nu ştiu de ce, atunci când am văzut că Baraka sunt capsule imunostimulatoare şi am început să mă documentez mai îndeaproape, mă aşteptam să conţină ceva extracte exotice, greu accesibile şi foarte îndepărtate. Când colo, surpriza a fost (şi repet, nu ştiu de ce) să aflu că Barraka sunt pe bază de ulei din seminţe de chimen negru, care creşte şi la noi în ţară prin zonele sudice.

A fost adus din Etiopia în Europa acum mii de ani, însă acţiunea sa benefică sănătăţii a fost recent descoperită. Chimenul negru poate fi folosit ca ulei esenţial sau tinctură (pe internet puteţi găsi reţete de preparare), în capsulele Barakka fiind conţinut uleiul. Tinctura se foloseşte cu succes în curele de slăbire, în asociere cu ceaiul verde.

Principalele efecte ale capsulelor Barakka sunt: de imunostimulare, antitusive şi antialergice. Aşadar, în ton cu sezonul rece care se instalează uşor –uşor, dacă vreţi să nu-l primiţi pe nepusă masă, puteţi face o cură pentru creşterea imunităţii cu aceste capsule. Uleiul de chimen negru e bogat în vitamine, aminoacizi şi antioxidanţi, întărind astfel în mod natural sistemul imunitar al dumneavoastră. Iar dacă de curând aţi avut o răceală care nu se mai “dezlipeşte” sau dacă tuşiţi sau aveţi o afecţiune a aparatului respirator, prezentă sau parţial tratată, ajutaţi terapia medicamentoasă indicată de medic cu un supliment nutritiv, precum Baraka. Merge foarte bine pe sistem respirator, iar efectele antialergice sunt binevenite, mai ales în cazul copiilor. Fiindcă, după cum bine ştiţi, numărul celor afectaţi de alergii este din ce în ce mai mare, motivele nefiind cunoscute. Iar patologia respiratorie la copii se leagă adesea de reacţii alergice.

Aveţi grijă de dumneavoastră şi îmbrăcaţi-vă gros. Vara a trecut.